Piirretyt ranskalaiset paimenet, bassetit ja kanakoirat

Tervetuloa

Kuva Blepicas is a sim-game kennel. It means the dogs are not real, they only live on web sites.
Blepicas on virtuaalikennel. Kennelin koirat siis eivät ole oikeita, vaan elävät pelkästään virtuaalimaailmassa. Jos haluat tietää lisää virtuaalikoirista, suosittelen lukemaan esimerkiksi tämän sivun.

Blepicas on joskus vuoden 2008 lopulla perustamani virtuaalikennel, jonka kasvatusrotuina toimivat ranskalaiset rodut erityisesti FCI-ryhmistä 1, 6 ja 7. Joku belgialaistakin alkuperää oleva yksilö joukkoon on tosin päässyt eksymään, mutta sehän ei menoa haittaa. Kennel on tauokoillut epämääräisiä, jopa vuosien mittaisia pätkiä tässä välillä, mutta aina olen jaksanut palata virtuaalikoirien pariin. Uusin paluuni ja kennelien päivitys tapahtui toukokuussa 2017.

Mutta miten päädyin ranskalaisiin 'pikkurotuihin', joista monet eivät ole koskaan kuulleetkaan, joita tuskin löytyy montaa virtuaalimaailmasta, joille on hyvin vaikea löytää valokuvia ja joita ei edes välttämättä tavata juurikaan Ranskan ulkopuolella? Minua ovat jotenkin aina kiehtoneet harvinaiset rodut ja halutessani kasvattamilleni roduille jonkun yhdistävän tekijän, niin rotujen kotimaa tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Ranskalaisia rotuja löytyy kuitenkin yllättävän paljon ja halusin kasvattaa monipuolisesti erilaisia työkoiria. Paimenkoirat, ajokoirat ja kanakoirat mahtuvat kaikki täällä sopuisasti saman katon alle. Suurinpana syynä ehkä kuitenkin se, että briardi, picardienpaimenkoira ja pyreneittenpaimekoira sattuivat kaikki olemaan ranskalaisia ja ne ovat minusta viehättäviä rotuja, joita ainakin halusin hankkia virtuaalikenneliini.

Kasvatustyö on harvinaisten rotujen kanssa tietysti hyvin yksinäistä, eikä ole toivoakaan pitkistä vanhoista suvuista, kuten yleisemmillä roduilla. Mutta tämä on oma valintani ja omaksi huviksenihan minä virtuaalikoiria harrastan, eikä sitä koskaan tiedä jos saan jonkun toisenkin vielä innostumaan kasvattamistani roduista. Ja ehkä minulla vielä joku päivä on hienoja omakasvattamiani pitkiä sukutauluja, joissa sukutaulun koirilla on itse piirtämäni kuvat. Aika näyttää. Kaikilla omistamillani virtuaalikoirilla on piirretyt kuvat ja toivon kovasti kasvateillenikin piirroskuvia. Tämä ei ole mikään välttämättömyys, toivomus vain. Ja monilla harvinaisilla roduilla valokuvien löytäminen voi olla hieman hankalaakin.

Tutustu toki koiriini, ja laita kyselyä sähköpostilla, jos olet kiinnostunut jonkun rotuisesta pennusta. Sähköpostin lisäksi minut tavoittaa myös Karvaturrit-foorumilta nimimerkillä Sintsu.

Sintsu (e-mail: sintsulle@gmail.com)

vFCI VMKL Karvaturrit

Koirat Kasvatus
Ulkoasu © M Layouts
Muokkaus © Sintsu
virtuaalikennel - a cyber kennel